Meesterschappers

Kinder Kiek Fabriek maakt foto impressie van Nacht van de Leerkracht

Kinder Kiek Fabriek maakt foto impressie van Nacht van de Leerkracht

Nacht van de Leerkracht 4 oktober: ‘ 2084, We don’t need no education’

De leraar, bestaat die over 50 jaar nog wel? Hoe zou het werk van de leerkracht er dan uit kunnen zien? Is het schoolgebouw nog wel nodig? Wat en hoe leert een kind in de toekomst? Deze en andere vragen passeren de revue in een afwisselend en actief programma over de school van de toekomst.

Programma

Opening: gastspreker René Kneyber
We starten de middag met een borrel en openen de bijeenkomst met een interview van René Kneyber, mede-auteur van het boek ‘Het Alternatief, weg met de afrekencultuur in het onderwijs‘. Hij licht een aantal punten uit het boek toe en neemt ons mee in zijn vergezicht over ons onderwijs van de toekomst.
Verder is tijdens dit borreluur een aantal prikkelende aspecten te zien van een school van de toekomst, ter inspiratie voor de rest van de avond. Welke dit zijn, houden we nog even geheim.

Hoofdgerecht: experiment-school
Tijdens het hoofdgerecht gaan we weer aan tafel, waarbij leerkrachten en andere onderwijsprofessionals, bestuurders, politici en beleidsmakers met elkaar aan tafel zitten. Samen bundelen zij hun kennis, brainstormen zij over welk experiment zij graag op hun school willen uitvoeren, onder andere op basis van de inzichten van onze gastspreker René Kneyber.
Wij zijn nu al benieuwd welke experimenten hieruit voortkomen.

Na het eten de Debat-battle: ‘we don’t need no education’
Na het eten vindt er een leuke en uitdagende lagerhuisdiscussie plaats onder leiding van Chantal Deken (directeur Discussiëren kun je Leren). Van schoolgebouw tot rol van de leerkracht; Tijdens dit debat wisselen serieuze en luchtige onderwerpen elkaar af.
Het debat vindt plaats in aanwezigheid van een panel van echte experts; leerlingen. Deze leerlingen zijn debat-held van de Amsterdamse Debatbattle geweest. Zij geven natuurlijk ook graag hun mening over hoe zij denken dat de school van de toekomst eruit ziet.

Deze hele avond wordt geleid door onze gespreksleider Jorn Matena van &Maes. Tussen de verschillende onderdelen door zorgt een DJ voor wat muzikale inspiratie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *